Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

El Port de Gandia cedeix els terrenys per a acollir la primera seu de l'Institut Espanyol d'Oceanografia en la Comunitat Valenciana

Imatge de la visita institucional al Port de Gandia.

Toni Cuquerella

0

El secretari d'Estat de Transports i Mobilitat Sostenible, José Antonio Santano, ha anunciat que se cedirà l'ús dels terrenys necessaris en el Port de Gandia per a poder acollir la primera seu de l'Institut Espanyol d'Oceanografia que es construirà a la Comunitat Valenciana.

Durant la seua visita al port de la capital de la Safor, en la qual ha estat acompanyat pel president de Ports de l'Estat, Álvaro Rodríguez Dapena i per l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el secretari d'Estat ha explicat que, amb aquesta actuació, el ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible fa un pas més per a la construcció de la citada seu i ha informat que la dotarà amb una atracada per a les seues embarcacions.

Tal com ha explicat el secretari d'Estat, l'Institut Espanyol d'Oceanografia, és una peça clau en el coneixement científic relacionat amb els oceans, la sostenibilitat dels recursos pesquers i el medi ambient marí.

Santano ha destacat la importància d'aquesta mena de projectes que vetlen per la protecció del medi marí i ha mostrat el seu ferm compromís per a donar suport a aquestes iniciatives orientades a investigar i assessorar respecte a la protecció i la sostenibilitat de les nostres mars com a recurs natural imprescindible.

La cessió de l'ús d'aquests terrenys portuaris serà possible gràcies l'Ordre Ministerial que aprova la Delimitació d'Espais i Usos Portuaris el passat 11 d'abril i l'ocupació s'articularà a través d'un conveni demanial.

Aquesta seu comptarà amb una inversió de 16 milions d'euros, a càrrec del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats que serà l'encarregat d'executar el projecte.

Gestió de les zones portuàries

A més, el secretari d'Estat ha informat de la finalització de la tramitació del conveni per a la gestió i manteniment de les zones portuàries posades a la disposició de la ciutadania.

El conveni contribuirà a ordenar aquests espais, facilitar la integració port-ciutat, obrint en definitiva noves oportunitats a favor de Gandia i els seus veïns. Totes dues parts es comprometen a sumar esforços per a millorar el manteniment de tota aquesta zona estratègica, a més de reforçar el component de seguretat.

Etiquetas
stats