Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel abre otro conflicto con España por hablar de genocidio en Gaza
¿Ha tocado 'techo' el crecimiento de la economía española?
Opinión - Exclusivo para socios El rompecabezas de ERC. Por Neus Tomàs

Sagunt demana al Ministeri un dic submergit de 900 metres complementari a la regeneració de les platges del nord

Platja d'Almardà de Sagunt.

Toni Cuquerella

0

La Comissió Especial de Platges s'ha reunit aquest divendres per a concretar els detalls del projecte d'instal·lació d'un dic submergit a manera d'escull artificial per a atenuar l'onatge i evitar la pèrdua del sediment més fi del litoral nord davant els temporals. Es pretén que el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats assumisca portar a terme este projecte de tres anys de duració amb un pressupost total que suma 6 milions d'euros, que seria complementari al projecte de regeneració de les platges del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

La trobada, a més, ha servit per a plantejar algunes propostes de millora de la iniciativa. A petició de les associacions veïnals, se sol·licitarà a l'empresa encarregada del projecte que estudie la possibilitat d'implantar la solució també en la zona de Corint i Almardà, al llarg de 5’5 km en total. D'altra banda, s'ha acordat convocar una reunió amb aquesta empresa per a conéixer en profunditat els detalls del projecte.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha manifestat: “És fonamental explorar solucions complementàries al projecte del Ministeri de Transició Ecològica, que eviten la degradació de les platges del nord, per això els ajuntaments de Canet i Sagunt hem decidit posar-nos a la faena”. Finalment, Darío Moreno ha agraït a les veïnes i els veïns la seua disposició “a aportar i a continuar defensant”, junt amb l'Ajuntament, les platges del municipi: “És un compromís que assumim amb les associacions veïnals amb les quals hui ens hem reunit i que estem disposats a complir”.

El regidor de Platges, Roberto Rovira, ha declarat: “El departament de Platges de l'Ajuntament de Sagunt ha exposat davant la Comissió Especial de Platges un estudi tècnic en el qual es recolza la implementació d'este projecte per a la protecció de la costa d’Almardà, Corinto i Malva-rosa”. El regidor ha esmentat que l'Ajuntament de Canet d'en Berenguer també va sol·licitar un estudi sobre este assumpte a la mateixa empresa especialitzada consultada per Sagunt.

El projecte consistix en la instal·lació d'unes estructures formigonades a 6 metres de profunditat que ocuparan 900 metres de longitud entre la gola de Queralt i la gola de Quartell. Este dic modular submergit actuarà a manera d'escull artificial per a limitar l'energia de l'onatge durant els temporals, reduir l'erosió del litoral i ajudar al manteniment i la restauració de l'ecosistema.

Etiquetas
stats